Kako preurediti sobu za bebu

Mnogi sobu za bebu uređuju tokom njenog isčekivanja. Međutim vaše želje i ukus prije i nakon dolaska bebe mogu se razlikovati, ili čak možete otkriti da neka rješenja nisu baš prikladna. Zato, ukoliko želite da promijenite izgled sobe za vašu bebu, a da pri tome ne potrošite previše novca, pridržavajte se trikova koje ćete otkriti u nastavku!

ZIDOVI

Zidovi su najuočljivija promjena prilikom renoviranja ili preuređivanja prostora, a soba za bebu nije izuzetak. Boja, naljepnice ili tapete samo su neki od najčešćih načina da brzo i jednostavno osvježite izgled zida. Možete pokušati i da obložite zid drvetom ili nekim drugim materijalom što može djelovati neobično i interesatno.

Riblja kost kao jedan od načina slaganja drvenih daski na zidu.

Geometrijske šare su moderna i minimalistička ideja koja djeluje izuzetno efektno.

Osvježite zid bojom u obliku sitnih detalja: tačkice, zvjezdice i slično, koji se slažu sa ostalim ukrasima.

Tamno obojeni zid sa svjetlećim stikerima u obliku zvijezda, sjajna moderna ideja za sobu svake bebe.

Tapete inspirisane vodenim bojama i cvijećem, sjajna ideja za sobe malih djevojčica.

KOLIJEVKA


Kolijevka je glavni komad namještaja u sobi za bebu, zato promjena kolijevke može biti dobra ideja za promjenu izgleda enterijera. Kolijevku možete promijeniti kupovinom nove, ili ako staroj posvetite malo pažnje. Farbanje je najednostavnije rješenje: crna i bijela boja za moderne monohromatske prostore, jarka boja za razigrani prostor… Obavijte stubiće kanapom, ili dodajte ukrasne detalje!

Smjela crno bijela ideja za monohromatski moderni enterijer.

Metalna kolijevka u crnoj boji za starinski i sofisticirani izgled.

Jednostavna i moderna kolijevka od iverice.

Starinska kolijevka od masivnog drveta uvijek moderna.

UKRASI


Ukrasi mogu jednostavno promijeniti i osvježiti svaki enterijer, bez pretjerivanja u trošenju novca. Ukrasi mogu naglasiti namještaj, dodati boju i šare, razigrati enterijer ili pomoći u ostvarenju nekog drugog efekta koji želite. Definišite stil i boje koje želite, a zatim u prodavnicama kućanske opreme pronađite ukrase koji vam se dopadaju. Neke ukrase možete i sami napraviti uz malo kreativosti i pomoći interneta. Ovo je najljepši dio posla, zato u njemu uživajte.

Izvor: digsdigs.com

05.03.2019. Gradnja


# enterijer # kolijevka # namještaj i oprema # soba za bebu # spavaća soba # uradi sam

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!