Muzej informatike u Seulu će graditi roboti

Ediz Akyalçın

Turska arhitektonska firma MAA (Melike Altinisik Architects) je izabrana da projektuje novi Muzej Robotike u Seulu, Južnoj Koreji. Ono što je interesantno je to što će dio muzeja biti izgrađen korišćenjem mašina za 3D štampanje, dronova i ostalih robota.

Ediz Akyalçın

Izgradnja muzeja je proizvod težnje uprave Seula da poveća javni interes, i promoviše, robotiku. Projekat je dio većeg razvojnog projekta koji sadrži i Muzej Fotografije. Osim robotike, muzej će sadržati izložbe iz oblasti virtualne stvarnosti, hologramske tehnologije, a organizovaće i treninge.

„Novi Muzej Robotike će promovisati nauku, tehnologiju i inovaciju u društvu,“ objašnjava dirktor MAA firme Melike Altinisik.

Ediz Akyalçın

Sferična, zakrivljena metalna fasada će biti izlivena, sastavljena i zavarena na licu mjesta, a onda će biti ispolirana uz pomoć mašina. 3D printeri će biti korišćeni za izradu betonskih elemenata koji će se koristiti za uređenje okolnog prostora. Dronovima će se vršiti nadzor građenja i zaštite na radu, a njima će se i kontrolisati robotske mašine.

Izvor: Melike Altinisik Architects

12.03.2019. Gradnja


# arhitektura # muzej # projekti # roboti # seul

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!