Najdublji bazen na svijetu ima podvodni tunel i hotelske sobe

Nadomak Varšave u Poljskoj, gradi se impresivni bazen za plivanje. Najavljuje se da će korisnicima pružiti iskustvo kakvo do sada nisu imali. Kada se otvori na jesen 2019. godine, Deepspot će imati titulu najdubljeg bazena na svijetu. Bazen će biti dubok čak 45m, sadržaće 8000 kubika vode i odgovaraće na potrebe profesionalnih plivača, ronilaca, ali i početnika.

Izvor: Flyspot/Deepspot

Čak i ako ne želite da se upustite u plivanje ili ronjenje, i dalje ćete moći uživati u čarima Deepspot-a jer ima i dodatne usluge. Sadrži podvodni tunel kroz koji pješaci mogu proći, a da ne dođu u dodir sa vodom. Bazen će takođe imati konferencijske sale, fitnes centar i podvodne hotelske sobe čiji prozori gledaju na unutrašnjost bazena.

Izvor: Flyspot/Deepspot

S obzirom da je dubina bazena ekvivalentna visini petnaestospratnice, njegovo projektovanje i izvođenje nije bilo ni malo lako. Najveći izazov je bio vršiti iskop do te dubine. Sledeća briga je bila kako održati tu količinu vode kristalno čistom, jer standardni sistemi za prečišćavanje nisu predvidjeni za ovoliki bazen. Zbog ovoga je bilo potrebno osmisliti specijalni sistem za prečišćavanje vode koji bi održavao vodu čistom, pritom ne ometajući plivače i ronioce.


Izvor: Flyspot/Deepspot

Izvor: Flyspot/Deepspot


16.04.2019. Gradnja


# bazen # inovacija # inspiracija # podvodni tunel

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!