Zapadna Evropa će dobiti novi najvisočiji neboder u Danskom gradiću

Dobijena je saglasnost na idejno rješenje novog najvisočijeg nebodera u Zapadnoj Evropi. Neboder se ne nalazi u Londonu ili Parizu, kako bi se pretpostavilo, već u Danskom gradiću Brande koji ima oko 7000 stanovnika. Ime nebodera je Tower & Village, i projektovan je od strane arhitektonske firme Dorte Mandrup iz Kopenhagena. Kada bude sagradjen, neboder će dostići visinu od 320m, što će ga učiniti 10m visočijim od trenutno najvisočije zgrade u Zapadnoj Evropi, Londonskog Shard-a.


Izvor:Dorte Mandrup/Mir

Sa postojećih rendera se može vidjeti da je konstrukcija nebodera veoma vitka i da je karakterišu jednostavne pravougaone strukture od stakla i čelika. Oko nebodera će biti smješteno više niskih zgrada koje će imati zelene krovove. Projekat je naručen od strane modnog giganta Bestseller-a, koji  potiče iz Brande-a. Neboder će biti sjedište firme Bestseller i, oni se nadaju, simbol grada.

Izvor:Dorte Mandrup/Mir

„ Sa ovim projektom Bestseller mijenja koncept klasičnog sjedišta firme i pravi dugoročan plan prisutnosti kompanije u gradiću Brande, „ kaže menadžer Anders Krogh. „ Mislimo da je ovaj projekat investicija u Brande i da će neboder služiti kao ikona grada koja će podstaći dalju ekspanziju. Tower & Village će biti obilježje koje će učiniti gradić Brande prepoznatljivim u svijetu.“

Izvor:Dorte Mandrup/Mir


23.04.2019. Gradnja


# arhitektura # danska # dorte mandrup # inovacija # neboder # zapadna evropa

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!