Četiri korisna savjeta za postavljanje zavjesa

Kada je u pitanju postavljanje zavjesa tu uglavnom nema mudrovanja. Funkcionalne su, izgledaju atraktivno i upotpunjuju svaki enterijer. Sa druge strane, to ne bi trebalo da vas ograničava da budete kreativni kad su zavjese u pitanju. U nastavku pročitajte četiri korisna savjeta za postavljanje zavjesa!


Više uskih umjesto jedne ili dvije velike draperije

Ovo je sigurno jedan od najčešćih 'trikova' za postavljanje draperija. Ovakav način postavljanja omogućava da što više prirodnog svjetla uđe u prostoriju i da se istovremeno pomjeranjem samo jednog dijela jednostavno prilagodite kretanju Sunca u toku dana. Takođe, na ovaj način prostor neće izgledati pretrpano, jer takav efekat često stvaraju velike zavjese iz jednog komada.

Geometrija

Zavjese možete postaviti i na kosim zidovima gdje će izgledati više nego upečatljivo. Takođe, zavjese ne morate postavljati samo na mjestima gdje su prozori ili vrata, njima možete ukrasiti i zidove. Tako postavljene zavjese sjajno će izgledati u prostorijama koje su uređene u umjetničkom, boho ili shabby chic stilu.


Neka zavjese budu dašak jarke boje u vašem prostoru

Zavjese mogu donijeti i dašak jarke boje u vaš prostor u kome preovladavaju neutralne boje i i monohromatski tonovi ili ih jednostavno možete upariti sa nekim detaljima sličnih boja. U svakom slučaju vaše zavjese mogu biti onaj detalj koji će se isticati u prostoru.


Romantika u spavaćoj sobi

Kao što smo nekoliko puta napominjali, prostor možete napraviti udobnijim i ušuškanijim ne pomoću dodatnih komada namještaja nego pomoću tekstila i teksture materijala. Na primjer, zavjesa iza uzglavlja kreveta u spavaćoj sobi će dati onu romantičnu notu zbog koje ćete jednostavno uživati da provodite vrijeme u svojoj spavaćoj sobi. I da, ovdje ne pričamo o baldahinu već o zavjesi koja bi krasila zid.

Crta Pročitajte još

  Kako izabrati potrebnu količinu materijala za šivenje zavjesa

  Vertikalne zebra zavjese ili klasične zavjese



19.11.2019. Gradnja


# dnevna soba # enterijer # inovacija # inspiracija # namještaj i oprema # savjeti # spavaća soba # zavjesa

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!